Začátek využívání speciálně vytvořené 3D virtuální reality

Jednou z aktivit probíhajícího projektu Podpory transformace Domova pod Kuňkou, který je spolufinancovaný Evropskou Unií, je aktivita zaměřující se na implementování nové metody 3D stimulace.

V Domově pod Kuňkou proběhla setkání pracovního týmu, která se zaměřila na vytvoření Metodiky 3D stimulace pro dospělé mentálně postižené osoby a její následné implementace. Více jsme o cíli metody využívání 3D stimulace psali ZDE.

V současné době dochází ke stanovení osobních cílů uživatelů se kterými se bude metodou 3D stimulace pracovat v průběhu srpna. Výuková a rozvojová videa, která byla na zakázku zpracována, budou sloužit k rozvíjení dovedností a znalostí uživatelů v souladu s osobními cíli. Důležitou součástí využívání metody 3D stimulace je zaškolení vybraných zaměstnanců, kteří budou s uživateli v rámci metody 3D stimulace pracovat.

V první fázi implementace metody 3D stimulace bude pracováno se třemi uživateli se střední mírou podpory, s cílem rozšířit dovednosti, které byly společně s uživateli vytyčeny v osobních cílech. Jedná se například o nakupování či podporu samostatného pohybu uživatele v okolí objektu Domova pod Kuňkou.