Výlet do Heřmanova Městce

V rámci transformace Domova pod Kuňkou se šest uživatelů bude stěhovat do Heřmanova Městce, kde pro ně Pardubický kraj zakoupil dům, který následně zrekonstruuje.

Pět z těchto uživatelů se v srpnu vydalo na výlet do Heřmanova Městce. Jejich cesta směřovala k domu, do kterého se po rekonstrukci přestěhují a měli tak možnost si prohlédnout místo svého budoucího života. Zároveň si zpříjemnili den procházkou po městě, kde navštívili kavárnu a obchody. Skupinu po městě provedl uživatel pan Miroslav, který v Heřmanově Městci dříve žil a bude se tedy vracet zpátky domů. Vyprávěl o všech zajímavých místech, které ve městě zná. Skupina tak měla velkou výhodu ve zkušeném průvodci a ve městě se dobře zorientovala. 

V obchodě se pan Miroslav setkal s prodavačkami, které si ho pamatují z doby, kdy ve městě bydlel. Měli tak možnost zavzpomínat a povyprávět o minulosti i budoucnosti. 

Všem uživatelům se výlet líbil a doufají, že se do Heřmanova Městce budou moci co nejdříve zase podívat, třeba na známou Bartolomějskou pouť.