Rekreace Zděřina

Uživatelé sociální služby chráněné bydlení vyrazili na podzimní rekreaci do chatového areálu Zděřina nedaleko Police nad Metují.

Zděřina je chatový areál, jehož součástí je i restaurace či prostor k promítání filmů.

V začátku rekreace uživatelé navštívili broumovskou farmu Wenet. Farma Wenet je rodinná farma lákající návštěvníky na krásné prostředí broumovské krajiny a také na zvířata, která jsou na farmě chovaná a se kterými se mohou návštěvníci seznámit. Uživatelé prožili na farmě hezké chvíle, měli možnost zvířata také nakrmit. Musíme vyzdvihnout nádhernou podzimní výzdobu, která dokresluje atmosféru celé farmy. Více informací o farmě a pořádaných akcích se můžete dozvědět na stránkách farmy, odkaz ZDE.

Další kroky uživatelů směřovaly do přírody, a to do lesa v okolí Adršpachu. Z přiložených fotek je zřejmé, že houbaření bylo úspěšné a uživatelé si přinesli plný košík hub.

V rámci rekreace byl naplánovaný i další výlet, uživatelé chráněného bydlení se vydali do Nového Města nad Metují, kde navštívili Městské muzeum. V Městském muzeu se nachází několik stálých expozic, například hodinářská expozice, sál řemesel či sál přírody. 

Volný čas mezi jednotlivými výlety se nesl v klidném duchu. Uživatelé využili možností, které nabízel chatový areál Zděřina - navštívili restauraci, zahráli si kulečník a ping pong, vyzkoušeli si šipky, ale také zhlédli promítaný film.