Parkiáda

Parkiáda aneb akce pro osoby s hendikepem i širokou veřejnost.

V měsíci září 2024 se konala ve sportovním areálu Pražačka v Praze akce s názvem Parkiáda. Jedná se o akci pořádanou pro osoby s hendikepem i širokou veřejnost. Letošní 8. ročník akce přinesl bohatý program. Akci organizuje spolek Fotografiemi pro radost, jehož cílem je prostřednictvím kulturních, sportovních a společenských akcí propojit zážitky osob s mentálním postižením s okolním světem.

Součástí akce byly soutěže pro děti a dospělé, hudební a taneční vystoupení, koncert bubeníků  TAM TAM BATUCADA, jarmark chráněných dílen a sociálních podniků, nechyběly ani ukázky výcviku služebních psů. 

Do akce Parkiáda je zapojených více než 20 organizací, které se zaměřují na podporu osob se zdravotním postižením. Více informací o akci můžete naleznout na facebookové stránce akce, odkaz ZDE.

Podívejte se na fotky uživatelů Domova pod Kuňkou, kteří si užili den plný sportu. Měli příležitost vyzkoušet si například lukostřelbu, judo či basket. Za své výkony si dovezli medaile a diplomy, také přijeli obohaceni o mnoho nových zážitků.