Open Skies For Handicapped

V sobotu 22.6.2024 proběhla na hradeckém letišti akce Open Skies For Handicapped.

Jedná se o charitativní akci s cílem nabídnout osobám se zdravotním znevýhodněním možnost vyhlídkového letu. Akci pořádají Letecké služby Hradec Králové, vyhlídkové lety zabezpečují Vzdušné síly Armády České republiky a Centrum leteckého výcviku Pardubice. Mimo vyhlídkových letů akce nabízí doprovodný program, který je přístupný veřejnosti. 

Uživatelé sociálních služeb domovy pro osoby se zdravotním postižením a chráněné bydlení vyrazili na tuto akci, využili možnosti vyhlídkového letu a doprovodného programu. Navštívili stánky s vybavením městské policie, měli možnost nahlédnout na ukázku historické armádní techniky, statické ukázky letounů a vrtulníků a letecké simulátory. V areálu letiště se uživatelé setkali se záchranářskými psy. Celou akci doprovázela hudební vystoupení a také představení Divadla beze slov. 

Akce je tradičně pořádána již od roku 2008. Přispívá k podpoře komunity a byla oceněna výroční cenou města Hradec Králové. Více se o charitativní akci a předávání cen můžeme dozvědět ZDE